Startelva: Adrian – Eklund, Matte, Ahlgren – Aman, Pontus, Hagi, Felix – Anton – Fabian, Besnik
Avbytare var:
Harry som spelade senare halvan av båda halvlekarna som anfallare.
Kudde som spelade sista 5 minuterna som höger yttermittfältare.
Och Milad och Viktor som inte spelade alls.

Det rådde en väldigt hård vind som från vår position i första halvlek var med/sidvind. Det gjorde det svårspelat och inget av lagen lyckades bemästra vinden som resulterade i ganska många bolltapp till motståndarna. Kort sagt ingen njutbar tillställning för publiken så långt. Det blev inte heller många heta chanser. Närmast ett mål var Trollenäs när Adrian lämnade retur på ett skott och en Trollenässpel var framme och högg men hans skott från nära håll men ur lite halvdålig vinkel tog i stolpen. Detta hände i den 10:e min.

I den 25:e min såg det också farligt ut inne i vår målgård innan Matte (?) rensade till vad åtminstone jag trodde skulle bli hörna men ett för mig skymt ruff mot Ahlgren på mållinjen var antagligen anledningen till att det blev frispark till oss. Inte så långt efteråt spelade Hagi en perfekt djupledsboll till Felix som fri med målvakten fick skottet strax utanför stolpen. Där spelade nog vinden in en del. I den 40:e min slog Anton en frispark som såg ut att skruva sig in i bortre men gick precis utanför och precis utom räckhåll för en framstormande Pontus som inte riktigt hann få den tå på bollen som räckt för ett givet mål

Spel- och chansmässigt en jämn halvlek. En slående sak var att vi förlorade ovanligt många närkamper.

I andra halvlek gick vi över till 4-4-2 men hur mycket som berodde på det och hur mycket som berodde på att vi nu lärt oss behärska vinden (som nu blev allt mer renodlad sidvind) och höll bollen mycket mer på marken vet jag inte, men det offensiva spel som var så slarvigt i första var nu väldigt vårdat med massor av fina kombinationer och få missade passningar och Trollenäs blev rejält tillbakapressade. Med tanke på att spelet var väldigt mycket förlagt runt och i deras straffområde var det, även om Trollenäs backade hem allt mer, förvånande att vi hade så svårt att komma till de riktigt heta lägena. Närmast ett mål var vi när Besnik hade ett skott som smet precis ovanför ribban.

Mot slutet flyttade Trollenäs upp positionerna (inget av lagen var väl nöjda med oavgjort) och ibland såg det lite vanskligt ut när de kontrade. Ett bolltapp 7-8 minuter före slut ledde till ett friläge och ett stenhårt skott från kanske 12-15 meter såg ut att ge oss ett riktigt svårt läge framöver i striden om att klara sig kvar, med eller utan kval, men en kanonräddning av Adrian till en resultatlös hörna räddade oss.

En lustig detalj är att medan matchen inte innehöll enda hörna i första halvlek kom de nu i parti och minut men inget av lagen skapade några farligheter att tala om på någon av dem. Annars väcktes vissa förhoppningar när vi fick en dubbelhörna i 90:e och 91:a men vi kom inte närmare än en rätt ofarlig nick från Ekdahl.

Statistik: Hörnor: 7-4 Avslut på mål: 7-5 Avslut utanför 9-2

Eftersom Flagg slog Husie (Flagg har från att till synes vara helt avsågade vid vårsäsongens slut på hösten hittills tagit 13 poäng på 6 matcher) gick vi visserligen upp på 8:e plats d.v.s, ovanför kvalstrecket så jagar nu hela tre lag en poäng efter, alla med bättre målskillnad än vi. Nästa veckas match borta mot Husie blir väldigt avgörande för fortsättningen. Formsvaga Lindeborg är nu också inblandade i bottenstriden med sin bara en poäng mer än oss och kanske kan vår match mot dem i sista omgången bli en direkt avgörande sådan. Hu!